Miere


Mierea - alimentul minune

Ce este asadar mierea, acest produs pe care albinele îl elaboreaza cu atâta truda?
Ce altceva decât un aliment natural, de prim ordin, care contine într-un procent de circa 75% un amestec de glucoza, fructoza si mai putin zaharoza, iar în rest cantitati mici de protide si chiar de lipide.
Deci un aliment natural, continând cantitati semnificative din toate vitaminele hidrosolubile, apoi esente parfumate din toate florile: tei, salcâm etc, ca si majoritatea sarurilor minerale, proprii materiei vii.
In acest sens, în miere avem fier, produs atât de necesar pentru formarea hemoglobinei, pigmentul transportor al acestui indispensabil gaz al vietii care este oxigenul; apoi Mn, Cu, CI, Si, Na, K, Ca, Al si Mg.
Toate aceste minerale provin din solul în care îsi are implantata radacinile planta al carei polen îl vor culege albinele; si plantele si albinele fiind, asadar, în esenta cai de comunicare dintre pamânt si om.
Mai mult decât atât, continutul mineral al mierii reflecta fidel resursele minerale ale solului de origine, H. A. Shuette, de la Universitatea din Wisconsin, SUA, facându-ne experimental demonstratia, de continutul mineral al mierii ca Fe, Cu si Mn, de exemplu, se gasesc în cantitate mai mare în mierea de culoare închisa decât cea de culoare mai deschisa, fapt de care trebuie sa tinem cont în ipoteza ca dorim sa beneficiem de proprietatile terapeutice ale sarurilor în cauza.
Trebuie sa retinem faptul, ca mierea reprezinta un aliment hipercaloric; unei sute de grame din acest produs revenindu-i în jur de 335 calorii.
Sa retinem din acest punct de vedere faptul ca un kg de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vaca, cu 50 de oua, cu 5,675 1 lapte si cu aproximativ 40 de portocale!


 COMPOZIŢIA MIERII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu